На думку політологів, серед українців сформувався запит на нові обличчя в політиці, з чистою репутацією і активною життєвою позицією, професіоналів у своїй сфері. У Києві запитом виборців, на думку експертів, сьогодні відповідає лише партія "РУХ ЗА РЕФОРМИ" Сергія Думчева. Саме тому її так боїться влада.

"За останні роки серед виборців сформувався ряд політичних запитів. Один з ключових - запит на прихід у політику "нових облич", - зазначає політолог Сергій Слободчук. - "Нові обличчя" - це люди, не пов'язані з діючими парламентськими партіями, тому що нинішні великі партії тільки тасують у своїх лавах нафталінових політиків, які прийшли у владу ще за часів Кравчука, Кучми і Ющенка. Це люди професійні, про що говорить успішний бізнес, активна життєва позиція, досягнення у професійній діяльності.

Читайте також: "Міжнародний Форум розвитку Києва" пройшов за підтримки партії "Рух за Реформи"

Це люди системні, тому що тільки системна людина вміє створити успішну велику компанію і об'єднати навколо себе сотні однодумців. Якщо говорити про київські вибори, то "РУХ ЗА РЕФОРМИ" та Сергій Думчев змогли найбільш вдало відповідати запиту виборців".

На думку політолога, ще один привід для власників бренду "Кличко" боятися Думчева - це соціологія, згідно з якою Сергій Думчев займає друге місце в рейтингу симпатій киян на цих виборах.