Відділ гуманітарної допомоги уряду Швейцарської Конфедерації направив черговий гуманітарний вантаж на схід України. Про це сказав віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба міністерства.

31 вантажівка доставила вантаж з медикаментами та реагентами для очищення води загальним обсягом 505 тонн у Красноармійськ, Маріуполь та Донецьк по обидві сторони лінії розмежування. Вартість товарів становить близько одного млн. доларів.

"Ми щиро вдячні нашим швейцарськім партнерам за допомогу, а також за підтримку України у такий складний для нашої країни час", - сказав Зубко.

Читайте також: Червоний Хрест повіз в Донецьк гуманітарну допомогу

Міністр зауважив, що Україна та Швейцарія вже тривалий час співпрацюють у напрямку надання гуманітарної допомоги.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, у травні та червні 2015 року Швейцарія вже здійснила декілька гуманітарних місій в Україну. Тоді до Красноармійська та Донецька доставили 740 тонн хімічних речовин для очищення води, а також медичні матеріали п'ятьом лікарням, завдяки чому у Донецьку вдалося забезпечити хіміотерапію для кількох сотень хворих на рак пацієнтів, а у Дніпропетровську – здійснення очищення крові (гемодіалізу) для пацієнтів з нирковою недостатністю.