По зоні відчуження Чорнобильської АЕС польська компанія The Farm 51, яка займається розробкою комп'ютерних ігор, має намір створити віртуальний тур. Про це пише ДТ.

Відзначається, що, крім традиційної панорамної зйомки, розробники планують використовувати також звичайні фотоапарати, щоб надалі створити фотореалістичне 3D-оточення.

Читайте також: Троє підлітків тягли півтонни радіоактивного брухту з Чорнобиля

Так, фотографії реального оточення будуть накладені на 3D-сцени в якості структур, і користувач зможе довільно переміщатися по віртуальному місту Прип'ять. Представники компанії заявили, що головною метою є зберегти місто в його поточному стані.

У той же час розробники не позиціонують проект як суто документальний і планують додати до нього деякі фантастичні елементи. Згідно з інформацією, проект планується оптимізувати як для стаціонарних VR-окулярів, що підключаються до комп'ютера - наприклад, Oculus Rift - так і для окулярів на базі смартфонів - таких, як Samsung Gear VR і Google Cardboard.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще