Американці надрукували на 3D-принтері скрипку Piezoelectric Violin, яка звучить так само, як класичний інструмент, але виглядає, як зброя майбутнього.

Про це пише видання Dailytechinfo.

Відвідувачі конференції Inside 3D Printing, яка проходитиме в Нью-Йорку наступного місяця, матимуть можливість побачити і почути звучання скрипки Piezoelectric Violin. Її створили Ерік Голдемберг, Вероніка Золкберг зі студії MONAD та Скотт Ф. Холл, музикант, який займається винаходом екзотичних музичних інструментів з 1990 -х років.

Читайте також: У Китаї вперше імплантували хребець надрукований на 3D-принтері

Незважаючи на свій фантастичний зовнішній вигляд і наявність всього двох струн, скрипка звучить так само, як і традиційний інструмент.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Крім цього, методика гри на цій скрипці не надто відрізняється від гри на звичайній скрипці, тому використовувати її може будь-який скрипаль, якому потрібен зовсім невеликий час на оволодіння новим музичним інструментом.

"Наше прагнення до створення незвичайних музичних інструментів проявилося після того, як ми усвідомили те, що з технічної та естетичної точки зору всі конструктори інструментів не сильно відрізняються від композиторів і музикантів з позиції їх консерватизму" - розповідає Голдемберг.

"У кожному з наших інструментів збережена функціональність і ергономічна структура оригінального інструменту. І тому наша скрипка так і називається як і раніше скрипкою, віолончель - віолончеллю і т.п. Крім цього, ми максимально намагалися витримати всі існуючі стандарти, обмеження і зберегти характер звучання оригінального інструменту", - додав він.

Для створення конструкції скрипки та інших інструментів довелося вдатися до складних математичних розрахунків, які допомогли знайти потрібні конструкторські рішення, що дозволяють отримати високу якість звучання.

"Наша скрипка є продовженням низки незвичайних музичних інструментів, поява яких обумовлена ​​останніми досягненнями в галузі науки, техніки, музики і, трохи, чарівництва" - підсумовує конструктор.