Троє бійців, які втратили кисті руки, отримали три мільйони гривень від уряду на протезування в Італії.

Як повідомляє 5 канал, це перший досвід роботи з італійською компанією, адже раніше на протезування бійці їздили до Німеччини.

Чиновники повідомили, якщо італійська фірма влаштує бійців АТО, то інші, з такими ж проблемами, поїдуть за таким же маршрутом. В Італії бійці пробудуть два тижні.

"Уряд збільшив суму протезування на одну кінцівку до двох мільйонів 107 тисяч і це дасть можливість всім бійцям, які потребують високотехнологічні протези, поїхати за кордон, щоб вони їх отримали вже цього року", - повідомив голова державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев'янко.

Бійці прокоментували свої поїздку. Незважаючи на втрати рук, вони планують повернутись на схід України для оборони державних кордонів.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

"Обійматися, з кимось вітатися, я якось відвик вже", - говорить військовослужбовець батальйону "Полтавщина" МВС Олександр Піддубний.

"Зробити протез і повернутися в батальйон, якщо Бог дасть", - зазначив військовослужбовець 17-го мотопіхотного батальйону Андрій Шараєнко.

Читайте також: В Австрії медсестру "Лютик" навчать ходити на протезах

Нагадаємо, дев'ятеро дітей учасників АТО та вимушених переселенців з Донбасу та Криму поїхали на психологічну реабілітацію до Вільнюса.