Раніше в Україні було запущено мобільний додаток "Дій вдома", що дозволяє контролювати городян в дотриманні обов'язкової самоізоляції на час карантину.

Все це відбувається за допомогою регулярних повідомлень в додатку. Протягом дня, в довільні проміжки часу користувача просять сфотографуватися, щоб перевірити відповідність спочатку зробленого знімка і геолокації з тим, який тільки зроблений.

Українцю необхідно протягом 15 хвилин зробити фото свого обличчя на тлі навколишнього середовища, але один з користувачів соціальної мережі Twitter і цього додатка поскаржився на його неробочий стан.

"Сьогодні трохи довше поспав і порушив умови карантину", — написав він у публікації і прикріпив скріншот екрану, на якому видно кілька повідомлень з "Дій вдома". У першому, яке було надіслано йому о 9: 47 за місцевим часом, йдеться про необхідність зробити фото-підтвердження в додатку. У другому ж, відправленому через три хвилини, о 9: 50, йдеться, що користувач вже порушив умови карантину.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Діджиталізація це коли виходиш з карантину з довідкою (точніше номером звернення), що Дій вдома не працює. Може комусь стане в нагоді. Якщо ви зробили тест, є результати, але Дія їх не бачить, сенсу дзвонити в МОЗ, Центр громадського здоров'я або просто сидіти вдома немає, набирайте 102 і залишайте скаргу", — додав користувач.

Нагадаємо, коронавірус мутував і став на 70% небезпечнішим: офіційна заява уряду

Як повідомляв "Знай.ua", "ПриватБанк" наполегливо вимагає українців витрачати гроші з карт: "Ви там здорові?"

Знай.ua писав, на Rozetka знайшли російські національні костюми: "Зроблено, бл*ть, в Україні"