Прах знаменитого актора Джеймса Духана, який зіграв Монтгомері "Скотті" Скотта в серіалі "Стартрек", таємно перебував на Міжнародній космічній станції протягом 12 років.

Відомо, що Духан помер у липні 2005 року. Актор завжди марив космосом, але за життя підкорити його так і не зміг. Тому після смерті родичі прийняли рішення кремувати зірку і відправити частину його праху в космос. Про це пише The Times.

Три роки по тому бізнесмен Річард Герріот нелегально перевіз частину праху Духана на МКС під час своєї 12-денної подорожі в якості космічного туриста. Таємна операція була запланована разом з його сином Крісом зі схвалення рідних.

Джеймс Духан, фото з Getty images
Джеймс Духан, фото з Getty images

Герріот сховав фотокартку з прахом Джеймса під обшивкою корабля "Коламбус". Підприємець нікому не розповідав про це, боячись, що його оштрафують. З тих пір прах актора подолав 1,7 мільярд миль на орбіті, облетівши Землю більше 70 тисяч разів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Те, що зробив Річард, було зворушливо: це так багато значило для мене і для моєї сім'ї і так багато значило б для мого батька. Джеймс Духан знайшов свій останній притулок серед зірок", - поділився син зірки.

Нагадаємо, космонавт, якого забули в невагомості, став останнім громадянином СРСР.

Як повідомляв портал Знай.uа, космонавти NASA показали, як відбувається життя в космосі.

Також портал Знай.uа писав, що астронавти показали нелегке життя в космосі, романтики мало: "Унітаз або пилосос?"