У четвер, 20 серпня, стало відомо про те, що на Міжнародній космічній станції проблеми – виявлено незначну розгерметизацію. До виявлення її джерел члени шістдесят третьої експедиції на МКС – американський астронавт Кріс Кеседі та російські космонавти Анатолій Іванишин та Іван Вагнер – перемістяться до російського модуля станції "Зірка".

NASA повідомило, що ознаки витоку повітря на МКС виявили ще у вересні 2019 року, але тільки зараз змогли підтвердити, що вона і справді є. Уточнюється, що розгерметизація в межах норми і не загрожує життю астронавтів.

Щоб встановити джерело витоку, МКС повинна бути закритою і без астронавтів на борту. Тому Кеседі, Іванишин і Вагнер з 21 по 24 серпня побудуть на борту російського модуля "Зірка".

МКС
МКС

Зараз фахівці аналізують дані по кожному модулю, щоб виявити, де конкретно витік повітря перевищує норму. Попередні результати їх розслідування мають оприлюднити до 30 Серпня.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Астронавти працюють у різних модулях МКС. Роскосмос повідомив, що витік повітря стався в модулях американського сегмента, але в NASA цю інформацію не підтверджують.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у Путіна запідозрили, що ракета Маска російського походження.

Як повідомляв портал Знай.uа, космонавт з МКС зняв на відео 5 невідомих об'єктів у небі над Антарктидою.

Також портал Знай.uа писав, що Ілон Маск привітав NASA з поверненням космонавтів на Землю.