ЗСУ одержують базову зарплату у розмірі 20 100 гривень. До цієї суми додаються різні надбавки та доплати. Військові, які виконують бойові завдання на передовій, одержують додаткові виплати у розмірі 100 тисяч гривень.

Про це розповіла заступник міністра оборони Наталія Калмикова у розмові з представником Міністерства оборони Дмитром Лазуткіним.

Базова зарплата кожного військовослужбовця не може бути меншою за 20 100 гривень. Ті, хто перебувають на передовій, отримують бойові виплати у розмірі 100 тисяч гривень.

Крім того, Кабінет міністрів затвердив додаткову виплату у розмірі 70 тисяч гривень для військових, які виконують завдання на нулі.

ЗСУ, фото: zsu.gov.ua
ЗСУ, фото: zsu.gov.ua

Популярні новини зараз
Готуйте мішки для грошей та відкривайте валютні рахунки: на кого із знаків Зодіаку зваляться шалені гроші ще до кінця року Українцям запропонували перейти на новий тариф: зменшить рахунки за світло В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

Калмикова повідомила, що всі процедури для нарахування цих виплат уже завершено, і зараз міністерство збирає інформацію про тих, хто має право на отримання додаткових 70 тисяч гривень.

Військові, які виконують бойові та спеціальні завдання у складі угруповань, можуть розраховувати на доплату у розмірі 30 тисяч гривень. Міністерство оборони також виплачує додаткові кошти працівникам управлінь із сумою доплати до 50 тисяч гривень.

Зарплата військових залежить і від інших факторів, таких як посада та військове звання. Калмикова також зазначила, що зараз центри рекрутингу працюють ефективно, і армія пропонує одні із найвищих зарплат у країні.

Раніше ми писали про те, що "Платиш раз на три місяці, і так нескінченно": у ТЦК розповіли про штрафи для ухилянтів

Крім того, Знай.ua повідомляв, що гривня стане просто папірцем? Мольфар здивував фінансовим прогнозом

Читайте також: на сім'ю 54 тисячі: українці мають право отримати британську допомогу, як подати заявку