Комітет аграрної та земельної політики Верховної Ради розглянув та рекомендував ухвалити новий законопроект, який дозволить передавати певні категорії земель у користування ЗСУ.

Це рішення викликало хвилю обговорень у ЗМІ, де дехто почав писати, що у людей можуть забирати городи та поля. Однак, це не так.

Що у новому законопроекті?

Законопроект №11335 пропонує внести зміни до деяких законодавчих актів України, щоб спростити процес надання земель для потреб оборони. Це включає:

  • Розміщення об'єктів ЗСУ та інших військових формувань.
  • Створення укриттів для особового складу.
  • Зберігання бойової техніки та майна.
  • Проведення тренувань.
  • Створення інженерно-технічних та фортифікаційних споруд.

Ліс / фото: Woodland Tree Service
Ліс / фото: Woodland Tree Service

Які землі торкнуться?

Важливо розуміти, що йдеться не про поля та городи, що належать громадянам та бізнесу. Законопроект стосується земель, які завжди використовуються для сільського господарства. До списку потрапляють:

Популярні новини зараз
Яйця їм наші не підходять: ще одна країна просить про заборону продуктів з України Найталановитіші люди народжуються під цими знаками Зодіаку: які 3 сузір'я вирішують усе В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні
Показати ще
  • Землі дослідних полів науково-дослідних установ та навчальних закладів.
  • Землі природно-заповідного фонду.
  • Землі історико-культурного призначення.
  • Лісовий фонд землі.

Землі лісового фонду – це території, вкриті або не вкриті лісовою рослинністю, а також інші ділянки, що використовуються для лісового господарства.

Город, фото: Getty Images
Город, фото: Getty Images

Чому це важливо?

Для ЗСУ важливо мати можливість швидко розміщувати свої об'єкти та споруди, особливо в умовах воєнного часу. Новий законопроект полегшить цей процес, спростивши зміну цільового призначення деяких земель.

Отже, хоча у ЗМІ з'являлися чутки про можливі конфіскації приватних городів та полів, законопроект не передбачає таких заходів. Він спрямований на покращення умов для оборонних потреб, використовуючи землі, які не такі критичні для сільського господарства.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що у клоністів чекають шалені борги після 16 липня: дійде навіть до лави підсудних

Вам буде цікаво дізнатися, дрони "made in Ukraine" поглинають інших світових виробників: витісняють "смертоністю"

Читайте також, "Мені пох*й, хто там воював - здохнете все": в Одесі неадекватний фітнес-тренер накинувся на військових