В останній час в Україні почастувалися випадки поджогов автомобілів військових. У зв'язку з цими чоловіками почали вішати таблички "Не ТЦК" на вікна своєї машини, щоб вдруге не стати жертвою чергового пожога. Ходять слухи, що для цього все це не просто місцева агресія до військових, як вважають деякі.

Майор ЗСУ Максим Жорін, заступник командира Третьої окремої штурмової бригади, у своєму Telegram висловився, що думати, що напис "Не ТЦК" на військових машинах убереже їх від підпалів – помилка.

Він пояснює, що серед військових немає чіткого розуміння причин таких дій.

Машини, що згоріли / фото: Telegram
Машини, що згоріли / фото: Telegram

"На жаль, і серед військових чомусь немає повного розуміння, яка справжня причина всіх цих підпалів машин. Такі диверсії не повʼязані з негативним ставленням до ТЦК і тд. Займаються цим лише наймані за гроші рф українські довб***би, які іноді навіть не задумуються, що вони роблять", – обурився Максим.

Популярні новини зараз
Росія готує нові удари: окупанти прагнуть змусити українців жити у страху щодня Головне за 21 вересня: українців не пустять до Європи, Ощадбанк візьме більше грошей, а з ВЛК не треба поспішати Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні
Показати ще

На його думку, за такими актами стоять найманці, найняті росією, які діють за гроші та не завжди розуміють, що роблять.

"Перестаньте ліпити ці таблички. Рашка цього і добивається – щоб виглядало, ніби це наша внутрішня проблема, а не їхня диверсійна робота", – закликає Жорін.

Машини, що згоріли / фото: Telegram
Машини, що згоріли / фото: Telegram

Українці розійшлися в думках із цього приводу в коментарях під постом:

  • "Правильно було б саджати таких паліїв на тривалий термін за державну зраду. Знищення майна ЗСУ – державна зрада."
  • "Щось мало віриться, що такі диверсії не пов'язані з негативним ставленням до ТЦК. У чоловіків, які не хочуть воювати номер один ворог – ТЦК. Не путін, не росія, а саме ТЦК."

Крім того, в одному зі столичних Telegram-каналів з'явилася інформація, що містом невідомі особи почали активно розвішувати листівки з "пропозицією про роботу". Насправді, як зазначається, це заклик до підпалу машин, за які пропонуються суми від $1000 до $3000.

У випадках, якщо ви натрапили на таку "рекламу", краще позбавитися її якнайшвидше.

Оголошення про "підробіток" / фото: Telegram
Оголошення про "підробіток" / фото: Telegram

Нагадаємо, мобілізація може отримати новий "поштовх": до кінця літа буде посилення

Раніше ми писали про те, що військові можуть заслужити на 15 днів більше відпустки: яким шляхом

Крім того, Знай.ua повідомляв, ще одну категорію чоловіків забронюють від мобілізації: можуть не турбуватися через ТЦК