Всіх співробітників їдальні гіпермаркету "Епіцентр" відсторонили від роботи: члени персоналу опинилася носіями сальмонели. На столичній Оболоні після звичайного обіду на лікарняні ліжка вирушили відразу 8 чоловік.

Про це розповів Олег Рубан - голова київського управління Держспоживслужби, передає 44.uа.

"Вже відомі результати дослідження. Встановлено, що в їдальні гіпермаркету "Епіцентр" серед персоналу були носії сальмонели - це чотири людини. На сьогоднішній день їх відсторонили від роботи на харчоблоці. Також провели повну заміну персоналу закладу", - розповів він.

За словами Рубана, в їдальні гіпермаркету фахівці провели дезінфекцію, а також контрольне лабораторне дослідження навколишнього середовища. У четвер, 4 жовтня, заклад відновив роботу.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Всі співробітники, які отруїлися в їдальні, вже пройшли лікування і перебувають вдома.

Нагадаємо, у Дніпрі 16 учнів різних класів зі школи № 62 у стані середньої важкості доставили в різні лікарні міста в стаціонар інфекційних відділень. Навчальний заклад закрили до 21 вересня. Фахівці за цей час повинні визначити причину масового отруєння.

Наголошується, що харчування в школі забезпечує приватна компанія. Однак перевірки торкнуться не тільки їдальні. Не всі хворі діти там харчувалися.

За словами мера, причини інциденту поки не встановлені, але чиновник пообіцяв розібратися в події і взяв ситуацію під особистий контроль.

Як повідомляв портал "Знай.uа", діти, які не пройшли вакцинацію, відтепер не зможуть відвідувати школи і дитячі садrи. Представники медичної спільноти попереджені у всіх регіонах України.

Зараз в Україні склалася суперечлива епідеміологічна ситуація з інфекційних хвороб, зокрема кору, кашлюку, краснухи, дифтерії, епідемічними паротит

Також "Знай.uа" писав, що Міністерство охорони здоров'я України представило новий план по боротьбі з недобросовісними фармацевтичними компаніями.