Чиновники роками годують киян обіцянками щодо будівництва лінії метро у столичному районі Троєщина.

Метро
Метро

Однак днями стало відомо про зрушення у цій транспортній епопеї - міський голова Києва Віталій Кличко підписав розпорядження про здійснення будівництва лінії метрополітену до житлового масиву Вигурівщина-Троєщина у період 2018-2025 років.

Віталій Кличко
Віталій Кличко

Про це йдеться у розпорядженні №1882 від 19 жовтня, передають ЗМІ.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Відповідні зміни внесено до розпорядження Київської міської держадміністрації про відновлення будівництва Подільсько-Вигурівської лінії від 20 липня 2004 року.

Журналісти повідомляють, що згідно з документом, замовником робіт є комунальне підприємство "Київський метрополітен" (крім ділянки від дамби Русанівських садів до станції метро "Райдужна" (Райдужний масив).

У метро
У метро

"Здійснити у 2018-2025 роках будівництво Подільсько-Вигурівської лінії Київського метрополітену від кільцевої дороги до житлового масиву Вигурівщина-Троєщина з двома електродепо", - йдеться у розпорядженні.

У документі наголошується, що щоквартально заступнику голови КМДА має надходити звіт про стан виконання цього розпорядження.

метро у Києві
метро у Києві

Крім того підрядник повинен надати гарантію експлуатації об'єктів не менше 10 років, а також повернення коштів у разі виявлення завищення вартості робіт.

Нагадаємо, у київському метрополітені близько десяти людей постраждали від розпилення невідомої речовини.

Київське метро
Київське метро

Люди спускалися по ескалатору на платформу, аж раптом у них почало дерти в горлі, стало важко дихати і почався сильний кашель і запаморочення.


Як писав раніше Знай.ua, оскаженілий ескалатор покалічив фанатів ЦСКА, які приїхали в Рим на матч з "Ромою".

ескалатор
ескалатор

Сходинки крутилися з шаленою швидкістю і "зажовували" фанатів. Постраждали близько 30 осіб.


Також Знай.ua писав про те, що у Києві планують побудувати Подільський мостовий перехід.