Вщент переповнені класи, відсутність можливості повісити куртку та жодного власного куточка для вчителів – всі ці умови стали звичними для Слов'янської гімназії, розташованій у Дарницькому районі столиці. Котрий рік поспіль діти та їхні батьки чекають на вирішення питання, однак жодного кроку на шляху до подолання жахливих умов навчання міська влада поки так і не здійснила. Останнє пленарне засідання мало б стати вирішальним для мешканців Позняків. Чим все закінчилося, дізнавався Знай.ua.

Замість школи з'явився ТЦ

Впродовж останніх років батьки разом із керівництвом гімназії мали якось викручуватися із ситуації – у той час, як кількість новобудов стрімко зростає, у мікрорайоні не було побудовано жодної школи.

Поступово під навчальні класи були переобладнані гардеробна, бібліотека, вчительська та навіть кабінет директора.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"І ситуація далі буде тільки гірше – незаселених квартир ще повно, в'їжджають, в основному, молоді сім'ї. Нову школу тут обіцяли давно. Але на місці, де вона стоїть за генпланом, з'явився ТЦ. У свій час Віталій Кличко обіцяв побудувати нову школу на шкільному стадіоні Слов'янської гімназії (школу на стадіоні іншої школи!). Але вже навіть плакат з тим проектом зник", – скаржиться місцева мешканка Аліса Юрченко.

Минулого тижня це питання мало бути винесене на розгляд в сесійній залі, однак до нього так і не дійшло. Цього разу представники Місцевої Ініціативи "озброїлися" десятками дитячих подарунків до Дня Святого Миколая.

"Їх малювали та робили наші учні. Кожен з них хоче навчатися у нормальних умовах, тож дітки написали цілу купу звернень, які ми особисто вручаємо депутатам. Вони мають зануритися в ситуацію та нарешті зрозуміти, у якому скрутному становищі ми опинилися", – каже голова Місцевої Ініціативи Нінель Суслова.

Для мера столиці був приготовлений особливий подарунок – від учнів 1-Ж, аби Віталій Кличко на власні очі побачив, скільки, насправді, тут класів. Хоча це ще не межа – в гімназії наразі 8 перших класів. І з кожним роком їхня кількість тільки зростає.

Варто зазначити, що у даному освітньому закладі, розрахованому на 1200 учнів, сьогодні навчається 2 тисячі дітей.

Проголосували, але проблему не вирішили

Останні години засідання принесли новину місцевій групі активістів – 79 депутатів проголосували "за" затвердження генплану майбутньої нової школи.

Проте, цей крок батьків не заспокоїв. Це – лише перша дрібна "паперова галочка", яка не гарантує ані будування школи, ані, тим паче, строків реалізації даного проекту.

"Нам, батькам, основне – побачити якнайшвидше будівництво школи, згідно ДПТ, та привести до ладу наш стадіон. Це єдиний простір в наших бетонних джунглях. Важливо звернути увагу, що школа йде з стадіоном, який теж повинен бути в нормальному стані", – зауважує голова Місцевої Ініціативи Нінель Суслова.

Жодних тимчасових альтернатив депутати не запропонували, тож діти й надалі навчатимуться у тісняві та складатимуть верхній одяг у невеличкі шафи, які вже стали звичною заміною гардеробу.

Раніше Знай.ua писав, що Київрада прийняла бюджет з "дірками" та проколами: "Ганьба такій владі – їхні обіцянки нічого не варті".

Також Знай.ua писав про те, що у Києві побудують нове метро: депутати наобіцяли мільярди.