В українській столиці над Будинком Профспілок відновили роботу головного годинника країни. Відомо, що він "стояв" без діла майже п'ять років, після зупинки в 2014 році. У даний момент електронне табло працює в тестовому режимі.

За інформацією українських ЗМІ, годинник почне повноцінно працювати вже ближче до Нового року.

"Електронні годинники працюють у тестовому режимі, але вже через тиждень – практично з Нового року, години знову почнуть показувати час і погодні умови, як було раніше", - повідомляють журналісти, з посиланням на власні джерела.

Крім того, поки невідомо, чи змінили озвучення головного годинника країни – раніше, щогодини лунав народний гімн столиці – "Як тебе не любити, Києве мій".

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Варто нагадати, що найвідоміший червоний корпус Київського національного університету імені Тараса Шевченка збираються реставрувати. Проект реставрації передбачає зміну кольору фасаду з червоного на жовтий. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила керівник Центру культури та мистецтв Києво-Могилянської академії Владислава Осьмак.

За її словами, у четвер, 15 листопада, відповідний проект реставрації розгляне Науковий рада Українського державного інституту культурної спадщини Міністерства культури України. Вона також підкреслила, що корпус є пам'ятником історії і жодним змінам не підлягає.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ахреологам в Криму, які проводили розкопки в некрополі Киз-Аул, вдалося відкопати прикрашений рельєфами античний склеп. Про це повідомив директор з розвитку фонду "Археологія" Олег Марков. Марков розповів, що це був монументальний кам'яний склеп з уступчатим перекриттям. Рельєф розміщувався біля проходу в головній камері споруди.

Нагадаємо, "Караоке на Майдані" закрили: хто з українських зірок пройшов через руки Кондратюка.

Як повідомляв Знай.uа київське метро обзавелося найпотрібнішим "помічником": українці в захваті.

Знай.uа писав, захоплення ТЦ "Дарниця" в Києві: повна хронологія подій, відео і фото.