Демонтажні роботи головних новорічних локацій країни вже розпочато – 14 січня вони стартували на Софійській площі, а 20 січня почнуться і на Контрактовій площі. Цьогорічне святкування Нового року коштувало столиці 6, 5 млн грн, а, відповідно, і перелік закуплених прикрас, що залишаться місту, мав би бути чималим. Втім, Знай.ua вдалося дізнатися вражаючий факт під час з'ясування подальшої долі інсталяцій, що створювали святковий настрій в центрі столиці.

Усі прикраси – за кошти Folk Ukraine та спонсорів

Цього року у "Країні Північного Сяйва" на Софійській площі та новорічному містечку на Подолі на відвідувачів чекали десятки дивовижних інсталяцій: велетенські сніжинки, експрес, звірі, зробленими за образом персонажів української художниці Марії Приймаченко, та ще чимало інших прикрас.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Та жодна з цих інсталяцій місту не дістанеться після демонтажу. А причиною цьому стало те, що, як виявилося, з бюджету столиці не придбано жодної з прикрас.

"Інсталяції та прикраси придбані за наш рахунок та кошти наших спонсорів, тож усі вони залишаються на зберіганні у організаторів – Folk Ukraine – для подальшого використання. У майбутньому оргкомітетом проекту буде відкрито парк "Кольору та світа", де будуть представлені усі експозиції", – повідомили нам у Folk Ukraine, які виступають головними організатори новорічних локацій країни.

Усі декорації зберігаються на складі організаторів. Зокрема, це декорації, накопичені з Фестивалів писанок, та попередніх новорічних проектів.

Тож на що тоді були спрямовані виділені 6,5 млн? Аби дізнатися, куди поділися зазначені на грудневому прес-брифінгу мільйони, Знай.ua надіслали запит до прес-служби КМДА, та відповіді поки не отримали.

Витрачені мільйони вирішили б купу комунальних проблем

Минулого року сума, виділена київською владою на різдвяні свята, була значно меншою і становила 4, 5 млн грн. Цього ж року сума була збільшена на цілих 2 млн грн.

При цьому, у місті залишається купа невирішених проблем, вкрай критичних для мешканців різних районів Києва. Це і школи, що перебувають в аварійному стані, і кілометри дірявих та застарілих інженерних комунікацій, внаслідок яких сотні жителів столиці вимушені місяцями сидіти без гарячої води, а подекуди і опалення.

"Ще літо без гарячої води ми якось витримали, але настали холоди, а вона так і не з'явилася. А як бути тим, у кого в родині малі діти? Вже січень, тож виявляється, що з тазиками ми носимося практично 10 місяців! А нам все кажуть: "Ремонтуємо", "Чергова аварія". А нещодавно ми 3 дні мали сидіти у крижаному холоді, бо виключали опалення. Невже не можна взяти та замінити ці діряві труби?! Чи просто комусь хочеться на Мальдівах красиво відпочити?", – скаржиться Катерина Сенчук, мешканка будинку на проспекті Гонгадзе, 32-В, що в Подільському районі.

Ще однією проблемою в місті є купа зниклих люків, які можуть призвести до нещасних випадків. Так от, лише на 1 млн грн можна було б придбати, як мінімум, 400 каналізаційних люків.

На що ж саме були витрачені вищезазначені мільйони, читайте у подальшому на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua повідомляв, що українські школи закривають на карантин: кількість хворих обчислюється тисячами.

Також Знай.ua писав, що жінки з Донбасу привели козу на київський Поділ: співали і раділи всі.