Начальник відділення Нацполіції Києва затримали на хабарі. Високопосадовець намагався незаконно отримати 15 тисяч доларів.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва.

Керівника поліції затримали у вівторок, 5 лютого. При затриманні були присутні керівники прокуратури міста Києва та ГПУ слідчими теруправління ДБР за оперативного супроводження СБУ та ДВБ Нацполіції України.

Слідством встановлено, що у січні поточного року до районного управління поліції звернувся громадянин із заявою про вчинення відносно нього розбійного нападу та заволодіння грошовими коштами у сумі 67 000 доларів CША. Однак замість того, щоб розпочати досудове слідство, т.в.о. начальника відділення почав вимагати у заявника 34 тис. доларів США за внесення вказаних відомостей до ЄРДР, використовуючи при цьому погрози та залякування.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

За словами прокурорів, керівник одного з районних управлінь ГУ НП в м. Києві отримав від громадянина 4 тисячі доларів, після чого загальну суму хабара зменшив до 15 тис. дол.

Під час одержання другої частини коштів у сумі еквівалентній 420 тис. грн копа затримали в його ж службовому кабінеті.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України. Слідчі встановлюють всі деталі інциденту.

Нагадаємо, суд вирішив, що робити з майном ліквідованого ватажка бойовиків Олександра Захарченка.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям пропонують продати свій голос на виборах президента.

Також Знай.ua писав про те, що Уляні Супрун заборонили керувати Міністреством охорони здоров'я.