На думку заступника голови КМДА Миколи Поворозника, для того, щоб покращити життя киян, потрібно об'єднати міста, що розташовуютья поряд одне з одним.

Він заявив про те, що у Київ і з Києва щодня виїжджає близько 2 млн осіб і що це дуже велике навантаження на інфраструктуру міста. Тому для покращення життя населеним пунктам потрібно об'єднатися юридично, і зробити це можна буде за найближчі 5 років.

Микола Поворозник розповів про те, що останні 5 років активно розвивається та забудовується Борщагівка, Ірпінь, Буча, Гостомель і т. д. На його думку було б дуже вигідно побудувати кілька станцій у бік цих міст, і що це зацікавило б інвесторів. Якщо створити агломерацію, то можна буде побудувати і нові станції метро, і лінії трамваїв чи навіть пустити електрички.

Також він визнав, що жителі міст, які розташовуються поряд із Києвом, не дуже схвально відгукуються щодо подібних ідей чиновника. Люди налаштовані вороже, адже вважають, що Київ просто поглине маленькі населені пункти.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Чиновник запевняє, що буде співпраця через асоціацію. І що в найближчих населених пунктах залишаться голови управління, які будуть виконувати свої функції і далі. Просто з'явиться нова структуа, яка буде працювати над спільним розвитком цих територій і матиме спільне фінансове забезпечення.

Замголови КМДА також знайшов іще один плюс агломерації в тому, що буде спільне адміністрування інфраструктури населених пунктів, яке стосуватиметься дитячих садків, лікарень і т. д. Як вважає Микола Поворозник, Київ має вищий рівень медичного обслуговування і більше дитячих садків, він більш розвинений. А проблема будинків, що будуються біля Києва в тому, що вони не мають своєї каналізації, не кажучи вже про лікарні та дитсадки. Також чиновник говорить про те, що агломерація не таке вже страшне явище, і якщо сценарій розвитку буде оптимістичним, то за 5 років життя киян покращиться.

Нагадаємо, потяг збив українця і протягнув по рейках кілька метрів.

Раніше Знай.uа повідомляв, що "Укрзалізниця" підніме ціни на квитки у 2 рази.

Також Знай.uа писав, в "Укрзалізниця" призначить додаткові рейси на час тривалих вихідних, пов'язаних з 8 березня.