У Кропивницькій виправній колонії №6 з життя пішов ув'язнений, в якого напередодні діагностували коронавірус. А сталося це через можливі жорсткі порушення санітарних норм.

Про це повідомила уповноважена з прав людини Людмила Денісова на власній сторінці у Facebook.

За її словами, вся історія із загиблим розпочалася ще 14 травня. Саме тоді чоловік поступив у лікарню №4 м. Кропивницького через погане самопочуття. А вже пізніше з діагнозом "гостре запалення легень" його перевели в інфекційну лікарню №1, де наступного дня зробили тест на коронавірус, який показав негативний результат.

Так, 19 травня ув'язненого виписали з лікарні та помістили на ізоляцію в окрему камеру у медичну частину Кропивницької виправної колонії №6. Через супутні хронічні хвороби ув'язнений перебував у важкому стані.

"Зважаючи на обставини, керівництвом колонії було прийнято рішення про направлення його 1 червня до лікарні з метою підготовки висновків лікарів про його звільнення від відбування покарання за станом здоров'я. 3 червня йому зробили ПЛР-тест, який показав позитивний результат. Однак, 4 червня чоловік помер. Наразі з'ясовуються при яких обставинах ув’язнений захворів на коронавірус", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Лікування коронавірусу, фото Associated Press
Лікування коронавірусу, фото Associated Press

За словами керівництва виправної колонії, всім контактним особам, зокрема 3 фельдшерам та 8 засудженим, які були в медчастині, зробили тести. Вони перебувають в ізоляції. Також на самоізоляції – 12 працівників конвою, які будуть протестовані.

Водночас Денісова наголосила, що смерть чоловіка могла стати через жорстке недотримання карантинних норм:

"Вважаю, що смерть ув’язненого – наслідок неналежної організації та контролю за впровадженими карантинними заходами в установах покарань, а також фактичного ігнорування виконання наданих рекомендації за результатами моніторингових візитів, здійснених у рамках національного превентивного механізму".

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у МОЗ пояснили, чому українцям не можна розраховувати на антитіла.

Як повідомляв Знай. ua, чи передається коронавірус через продукти.

Також Знай. ua писав про Трамп розірвав зв'язки США з ВООЗ і звинуватив у причетності до появи коронавірусу.