Під час розкопок на території Франції дослідники виявили частину давньоримських військових облогових споруд і ровів, які датуються влітку 52 року до н. е.

Науковці впевнені, що ці споруди були зведені з метою облоги гальського поселення Герговії за розпорядженням Юлія Цезаря. За словами фахівців, їм вдалося зробити дуже важливе відкриття, яке проллє світло на багато питань, що залишалися досі без відповідей.

Археологи, фото з відкритих джерел
Археологи, фото з відкритих джерел

Прийнято вважати, що знаменитий римський імператор розбив свій табір саме в цьому місці. Тоді він намагався придушити повстання галлів, в результаті чого Герговія, як один з найбільших опорних пунктів противника, була взята в щільну облогу. Сам імператор описував її у своїй книзі, розповідаючи, що легіонери розбили біля стін галльського поселення два табори різних розмірів.

Археолог, фото: Getty Images
Археолог, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Так, було знайдено два рукотворних рови римських солдатів, виконані в традиційному для римської армії стилі. Археологи не виявили жодних слідів наповнення цих ровів стічними водами, що вважається свідченням короткої облоги. Всього через 2-3 тижні після зведення всі облогові споруди в цьому місці були засипані.

Крім того, під час цих розкопок археологи знайшли внутрішнє оздоблення й організацію таборів римлян в період Галльської війни. Приміром, вони знайшли кілька печей, виритих безпосередньо в землі. Зовні ці конструкції більше схожі на ями, але у них легіонери готували їжу.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, світ побачив золотий наряд монгольської принцеси XIII століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Антарктиді дослідники виявили яйце гігантської рептилії.

Також портал Знай.uа писав, що археологи, що проводили розкопки в республіці Тува (Росія), знайшли стародавню гробницю, в якій на них чекала дивовижна знахідка.