У Верховній Раді України зареєстрували проект закон, який передбачає збільшення штрафі за викинутий недопалок. Зокрема, спроба позбутися викуреної цигарки може коштувати українцям понад дві з половиною тисячі гривень, згідно з умовою про асоціацію з ЄС.

Відповідний законопроект з'явився на сайті ВР.

Так, на днях був зареєстрований проект закону №2207-1 "Про управління відходами", авторами якого виступили фахівці Міністерства екології та природних ресурсів.

Куріння на балконі, фото: Getty Images
Куріння на балконі, фото: Getty Images

Зокрема, він передбачає збільшення штрафу за викинутий недопалок у десятки раз. Наприклад, якщо ви викинете недопалок з вікна автомобіля, маршрутки, трамвая, тролейбуса або деінде – вам доведеться заплатити від 1700 до 2550 гривень. Аналогічні штрафи передбачені і за викидання сміття з вікна поїзда або річкового транспорту.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Варто зауважити, що Україна ще під час підписання угоди про Асоціацію з ЄС взяла на себе зобов'язання навести лад на ринку відходів, а відтак, профільне міністерство і підготувало даний законопроект, який передбачає збільшення штрафів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Моз однією картинкою показав українцям "пляжні" правила на літо 2020.

Як повідомляв Знай. ua, Шмигаль заборонив школярам улюблену літню розвагу.

Також Знай. ua писав, що "Слуги народу" відкупляться за загибель медиків на роботі за 1.5 млн грн.