Маленьке левеня народилось 1 червня у зоопарку міста Маріуполь.

По це повідомляє телеканал UA:Перший.

Левеня - спокійне і тихе, проте працівники зоопарку досі не знають статі новонародженого. Вся справа в тому, що мама левеняти, левиця Багіра, не дозволяє нікому підходити до малого. Це її третя дитина, батьком кожного левеняти Багіри був лев Барон. Усього в Маріупольському зоопарку проживає 11 левів.

Працівники розповідають, що через півтори місяці левеня виселять від матері до іншого вольєру.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Вагітність у левиць триває близько 3,5 місяців.Матір зазвичай народжує 3-5 “кошенят”. Можуть народжувати двічі на рік. Новонароджені левенята сліпі і безпомічні, зазвичай виживає лише половина від народжених левенят. Зазвичай левенята годуються материним молоком до семимісячного віку, після чого їдять лише мёясо. З двох місяців відбувається інтеграція левеняти у прайд, в якому дитя вчить правила ієрархії групи.

Зоопарк у Маріуполі - приватний, відкритий три роки тому. Займає площу 3,5 гектара. Власник створив зоопарк, бо це була його мрія дитинства.

У Маріупольському зоопарку з’явилося левеня

У Маріупольському зоопарку з’явилося третє левеня. Народила його самиця Багіра напередодні. Як розповіла Суспільному працівниця з догляду за тваринами Галина Замарахiна, наразі мама до левеняти нікого не підпускає. Сама його доглядає та годує кожні дві години.

Geplaatst door UA: Перший op Vrijdag 12 juni 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У нафаршированому папугами автобусі намагалися вивезти левеня.

Як повідомляв портал Знай.ua, 15 вражаючих котів-рекордсменів.