З вересня у школах України обов'язково будуть вимірювати температуру і користуватися масками. Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов на прес брифінгу.

"Разом з Міністерством охорони здоров'я ми аналізуємо ситуацію, в тому числі дивимося, як це роблять за кордоном і хочемо взяти кращі практики. Можу сказати, що буде обов'язкове вимірювання температури для працівників, дітей. При 37,2 і вище ні співробітники, ні діти не будуть допускатися до роботи і навчання. Батьки, які приводять дітей у школу, повинні користуватися масками. У школі будуть антисептики і діти повинні ними користуватися", - заявив міністр.

Школа, скріншот: YouTube
Школа, скріншот: YouTube

Степанов пояснив, що дані правила ще будуть доопрацьовувати і можливо найближчим часом їх подадуть на затвердження в Кабінет міністрів.

"Зараз ми розробляємо правила, яким чином наші діти будуть вчитися з першого вересня. Що стосується медичної сестри, яка працює в школі, вважаємо, що це питання слід розглянути і власнику закладу, адміністрації - яким чином буде працювати медична сестра. Що стосується скринінгу температури, то вимірювати її можуть і інші працівники школи. Всі ці моменти будуть викладені в наших правилах, які розробляються спільно з Міністерством освіти і науки ", - зазначив Максим Степанов.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Глава міністерства зазначив, що правила поведінки повинні бути не тільки зручними, але і ефективними для захисту.

"У нас ще не було такої ситуації, яку ми переживаємо за коронавирусной хвороби та пандемії у всьому світі. Тому з одного боку ми повинні розробити максимально комфортні правила, а з іншого - вони повинні створити безпечні умови для здоров'я наших дітей ", - додав Степанов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Чернівцях дітей не пустять в садки.

Як повідомляв Знай. ua, українські мами висловили категоричне і однозначна думка про дистанційному навчанні.

Також Знай. ua писав, що Моз показав, як будуть перевіряти школярів з 1 вересня.