Уряд приготував маленьким українцям досить цікаві зміни. Міносвіти України, так сказати, під ялинку, презентувало проєкт нового навчального плану для 10-11 класів, який передбачає практично повне виключення з обов'язкової програми природничих і точних наук.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на сайті Міносвіти України.

Заняття в школі, фото: сайт ПФУ
Заняття в школі, фото: сайт ПФУ

За інформацією міністерства, документ передбачає, що в навчальних закладах суттєво скоротиться інваріативна складова навчального плану і збільшиться варіативна. Так, якщо раніше на інваріантну складову припадало 29,5 навчальних години на тиждень, а на варіативну - 8,5 годин, то тепер інваріантна складова для 10 класу налічуватиме 20,5 годин, а варіативна - 17,5.

школа
школа

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У Міносвіти вважають, що такі зміни повинні дати можливість навчальним закладам більш гнучко підходити до конструювання навчальної програми. Кидається в очі, що з інваріантної частини зникли такі предмети, як фізика, хімія, біологія, географія, інформатика: всі ці предмети винесені у варіативну складову навчального плану.

Нагадаємо, "Це травмує нас всіх": у Міносвіти анонсували серйозні зміни в українських школах.

Як повідомляв Знай.uа сотні українських шкіл закрилися: батьки б'ють тривогу, що буде з учнями.

Знай.uа писав, в українських школах кардинально зміняться уроки англійської мови: що чекає вчителів та дітей.