У суботу, 18 липня, біля пляжу в Одесі намагалися зняти з мілини танкер Delfi. Про це Facebook повідомила Державна екологічна інспекція в Одеській області.

"Сьогодні з ранку було проведено всі підготовчі роботи для початку евакуації судна Delfi. На жаль, перші дві спроби виявилися безуспішними через слабких тросів, один з яких обірвався. Завтра чекаємо третю спробу", – йдеться у повідомленні.

В інспекції пояснили, що їх фахівці контролюють весь процес транспортування танкера і періодично відбирають проби морської води для того, щоб контролювати забруднення.

Танкер Delfi в Одесі, фото: Znaj.ua
Танкер Delfi в Одесі, фото: Znaj.ua

Раніше президент України Володимир Зеленский зажадав найближчим часом прибрати затонуле судно Delfi під час робочого візиту в Одеську область. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Танкер затонув біля берегів Одеси ще в листопаді 2019 року і президент зазначив, що відповідні роботи слід було починати ще в минулому році.

При цьому судновласник фактично забув про танкері і показав свою безвідповідальність. Володимир Зеленський закликав якісно виконувати роботи з ліквідації аварії.

"20 липня - це орієнтир. Якби тут був судновласник, я б з ним поговорив відверто і жорстко. Тому що я впевнений, що це його відповідальність в усьому, починаючи з того, що він віз, куди і скільки часу триває це все", - зауважив Зеленський.

Президент пригрозив, що в разі, якщо танкер не приберуть до призначеного терміну, то цією справою будуть займатися правоохоронні органи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, судно Delfi стало визначною пам'яткою в Одесі.

Як повідомляв Знай. ua, в Одесі нафтовий танкер “Delfi” викинув в море величезну паливне пляма.

Також Знай. ua писав, що Володимир Зеленський зажадав прибрати затонулий в Одесі танкер.