Пенсіонерам розповіли, як прожити на 2700 пенсії в Україні. Роз'яснення дав радник міністра соціальної політики Микола Шамбір.

Він пояснив щодо того, що малозабезпечені пенсіонери можуть отримати субсидії. Радник розповів про цьому на питання про те, як оплачувати комунальні послуги і купувати продукти при пенсії в 2700 гривень.

Так, пенсіонерка поскаржилася журналістам, що при такому розмірі пенсії вона більшу частину суми витрачає на оплату комунальних послуг. І задала питання, як їй прожити на ці гроші.

Пенсіонери, фото - znaj.ua
Пенсіонери, фото - znaj.ua

"Я б розділяв питання пенсії та квартири. Є програма субсидій, яка орієнтовно говорить про те, що квартирна плата повинна бути не більше 15% (середньомісячного доходу - ред.). Якщо більше цього розміру, значить призначається субсидія. Вона визначається індивідуально, тому треба вважати в кожному випадку, але приблизно такий рівень. Тому говорити про те, що оплата за квартиру бере більше 15%, мабуть не треба", - заявив Шамбір в ефірі телеканалу "Україна 24".

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також він уточнив, що питання пенсій і питання субсидій - "це дві різні програми".

"Субсидії зроблені для того, щоб там, де великий ріст цін був, перекрити і надати допомогу цим людям", - додав він.

Відзначимо, що досить часто малозабезпечені пенсіонери не можуть отримати субсидування через актуального законодавства.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, доросла дочка Успенської люто відреагувала на об'явлення матері.

Як повідомляв Знай. ua, у мережу потрапили справжні фото російської шансоньєтки Успенської.

Також Знай. ua писав, що Любов Успенська показала свій "Кабріолет" в селі.