Затонулий нафтовий танкер “Делфі” продовжує забруднювати води біля Одеси. Про це розповів мер міста Геннадій Труханов на сесії Одеської міськради в середу, 22 липня.

"Цієї ночі сталася нова витік нафтопродуктів із затонулого танкера. Зараз проводяться заходи з підйому судна. Ще раз підкреслюю, що наша позиція незмінна — ми не дозволимо розпилювати танкер" — цитує мера місцеве видання 048.ua.

Мер Одеси віддав доручення департаментам екології та муніципальної безпеки звернутися в профільні служби Одеського порту з тим, щоб встановити додаткові бони навколо танкера.

Наголошується, що це не перший інцидент з танкером “Делфі”. Так, 21 червня стався також викид палива, тоді виявилося забрудненим узбережжі пляжу “Дельфін”, а велике нафтове пляма розповзлося в бік, де відпочивали туристи.

Нагадаємо, що 5 липня в Одесу приїхав президент Володимир Зеленський, він побував на місці катастрофи і розпорядився швидше прибрати танкер з пляжу. Остаточно прибрати іржаве судно з пляжу обіцяли до 10 серпня.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Зазначимо, що 19 липня танкер намагалися підняти, але ця спроба не увінчалася успіхом.

Як повідомляв Знай. ua, в Одесі нафтовий танкер “Delfi” викинув в море величезну паливне пляма.

Також Знай. ua писав, що Володимир Зеленський зажадав прибрати затонулий в Одесі танкер.

Раніше Знай.иа писав: Пісочок, море, іржавий танкер: Судно Delfi став "пам'яткою" Одеси.

Незважаючи на пандемію коронавіруса, курортний сезон в Одесі почався, і пляжі поступово заповнюється місцевими і приїжджими відпочиваючими. При цьому “Південна Пальміра”, волею випадку, приготувала туристам нову пам'ятку. На одному з найпопулярніших пляжів Одеси – “Дельфіні”, досі знаходяться останки перевернутого нафтетанкера. І туристи його дуже навіть оцінили.

Також ми писали: Зеленському "муляла": танкер Delfi в Одесі спробували прибрати, але щось пішло не так.