Щорічний феномен метеорного потоку - справжнє нічне видовище, яким можна насолодитись без астрономічних приладів

У той час, як в серпні Венера виявиться найближче до землі, вночі з 12 на 13 серпня в небі можна буде спостерігати метеорний потік, який щорічно з'являється з боку сузір'я Персея. Найкраще потік буде видно до кінця тижня.
Персеїди є чи не найдинамічнішим, стабільним і численним метеорним потоком, досягає свого максимуму щорічно в серпні. Починається все дійство зазвичай з 17 липня і закінчується 24 серпня. Протягом піке кількість метеорів, що згоряють в атмосфері, може досягати в середньому чисельності від 50 до 120 на годину, пише StreetAstronomyUA.

Мінімальні вимоги до спостерігача-вибрати найменш штучно освітлене місце з найбільшим оглядом неба, виділити на спостереження кілька годин свого часу.

Особливість метеорного потоку в тому, що куди б ви не дивилися - шанс побачити метеор Персеїд є завжди, але якщо дивитися в бік радіант - ділянки неба, з якої метеори "вилітають" - можна побачити ще більше яскраво спалахують метеорних частинок.

Зорепад, фото: Reuters
Зорепад, фото: Reuters

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Радіант Персеїд знаходиться поблизу сузір'я Персея, в північно-східній ділянці неба. Для того, щоб краще зорієнтуватися - знайдіть, ймовірно найбільш візуально відоме сузір'я Кассіопеї (буква W в небі) і дивіться від нього лівіше і трохи нижче - саме там знаходиться точка, з якої будуть вилітати метеори - радіант потоку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, найпотужніший зорепад Гемінід досягне свого піку: як не проґавити унікальне явище

Як повідомляв портал "Знай.ua", зорепад Леоніди відбувся в листопаді 2019 року: чи змогли українці помилуватися захопливим явищем

Також "Знай.ua" писав, що Європа вступає у "кліматичну війну": мільйони людей скоро не впізнають свої міста