У ніч з 21 на 22 грудня українці зможуть спостерігати унікальне астрономічне явище — один з найбільш потужних зорепадів. Зорепад Гемінід розпочався ще 7 грудня, але свого апогею це явище досягне саме в ніч на 22 грудня.

Швидкість зорепаду Гемінід у ніч на 22 грудня досягне 32 км/с. А кількість метеорів, які падають, може досягти 120 на годину. Потік Гемінід відкрили в кінці XIX століття. Свою назву Гемінід отримав через те, що спостерігачам із Землі видається, що зірки летять через сузір'я Близнюків - Gemini.

Зорепад, фото: Reuters
Зорепад, фото: Reuters

Відзначається, що метеори в ньому надзвичайно яскраві та мають одну особливість: вони не летять назустріч Землі, а наздоганяють її. Завдяки цьому зорепад має порівняно незначну швидкість, що дозволяє насолодитися видом зірок, які падають.

Зорепад, фото: Reuters
Зорепад, фото: Reuters

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, кожна сім'я нещаслива по-своєму: чому розлучаються різні знаки Зодіаку

Як повідомляв портал "Знай.ua", Рік Білого щура 2020: як привернути багатство у своє життя за один вечір

Також "Знай.ua" писав, Новорічний стіл 2020: які страви потішать Білого щура та принесуть достаток