Вчені з Нідерландів напророкували кліматичну катастрофу для Європи. Фахівці з Гронінгенського та Утрехтського університетів, які знаходяться в Нідерландах, турбуються щодо кліматичної катастрофи. Вони вважають, що на територію Європи зовсім скоро можуть прийти неконтрольовані труднощі.

Невтішні висновки були зроблені після кліматичного моделювання. Дослідження показало, що танення вічних льодів в Гренландії і збільшення кількості опадів можуть змінити Північно-Атлантичну течію. Це однозначно негативним чином позначиться на кліматі.

Льодовики Антарктиди, Жива планета
Льодовики Антарктиди, Жива планета

Крім того, вчені дійшли висновку, що відносно м'який клімат Європи може різко стати більш суворим. Такі глобальні зміни очікуються в цьому столітті. Ймовірність їх настання, на думку вчених, становить 15%. Однак варто врахувати, що в моделюванні ігнорувалося танення арктичних льодовиків, тому відсоток менше реального.

Дослідники вважають, що тепла течія, яка випливає з Мексиканської затоки, якщо і змінить напрямок, то тимчасово. При іншому сценарії європейцям потрібно чекати значного похолодання.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Льодовики тануть, iStock/HRAUN
Льодовики тануть, iStock/HRAUN

Нагадаємо, льодовиковий період, хижаки чи брак їжі: що винищило найдревніших людей планети

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ґрету Тунберґ підловили на брехні просто у потягу

Також "Знай.ua" писав, що у сім разів швидше: прискорене танення Гренландії стрімко наближає світ до глобальної катастрофи