У ніч на 28 серпня в місті Умань Черкаської області стався конфлікт між місцевими жителями і хасидами, які приїхали зустрічати єврейський Новий рік Рош ха-Шана.

Відео інциденту опублікував на своїй сторінці в Facebook депутат Уманської районної ради Сергій Алексєєв.

Читайте Знай в Google News!

Проте вже пізніше з'ясувалося, що причиною нічного зіткнення стало зовсім не те, що місцеві жителі – антисеміти або заборона на в'їзд хасидам через карантин, а побутовий конфлікт в центрі з фінансами.

Як пише "Суспільне", представник Міжнародного благодійного Фонду імені Рабі Нахмана пояснив, що біля будинку, в якому проживають місцеві жителі, хасиди почали будувати синагогу. Через це в сусідній будівлі почали з'являтися тріщини.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Нічний штурм ,,,,туристами,,,,УМАНІ.

Geplaatst door Сергий Алексеев op Donderdag 27 augustus 2020

Хасиди нібито надали гроші для ремонту, проте мешканці будинку порахували, що цього мало і попросили ще, свій збиток і викуп повністю будинку вони оцінили в мільйон доларів.

Втім, представник Фонду хасидів вважає зазначену суму занадто великою. Підсумовуючи, він зазначив, що в результаті конфлікту ніхто не постраждав.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, мер Умані приїхав до Зеленського з наметом, євреям приготуватися.

Як повідомляв Знай. ua, тисячі хасидів застрягли в українських аеропортах, сплять на підлозі, їжі і води у людей немає.

Також Знай. ua писав, що у Києві хасиди застрягли в аеропорту з дружинами і дітьми.