В Умані завершили відзначати Рош Гашана – найбільше свято для хасидів. Але після гучного гуляння, супроводжуваного традиційними танцями та всім іншим, місто у буквальному сенсі слова перетворилося на смітник.


Умань після хасидів

Хасиди в Умані
Хасиди в Умані


У мережі опублікували фото, котрі яскраво ілюструють стан речей. Українці не можуть повірити, що за свою гостинність отримують таку відплату, при чому це повторюється із року в рік. Комунальники масово прибирають "залишки бенкету", мерія досі не може впоратися із таким напливом паломників.

Хасиди в Умані
Хасиди в Умані

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще


Не врятували цього разу навіть правоохоронці, котрі прибули з Ізраїлю. За порядком, може, й слідкували, а от за чистотою на вулицях та аморальною поведінкою – навряд чи.

Хасиди в Умані
Хасиди в Умані

В коментарях думки розділилися, були й ті, хто став на захист хасидів, інші навпаки – натякають, що їм ніхто сюди не забороняє їхати, просто питання до того, чи поважають чужоземні гості українські традиції, тоді як ми до них ставимося із розумінням:

Хасиди в Умані
Хасиди в Умані

Хасиди в Умані
Хасиди в Умані

Хасиди в Умані
Хасиди в Умані

Хасиди в Умані
Хасиди в Умані

Хасиди
Хасиди

"Щороку Умань "їх " приймає.. І завжди такий ср*ч", " І це ж уже не перший рік. Тому, думаю, мерія міста досі вже могла ухвалити якийсь закон саме для них: кинув сміття на землю – штраф 500 євро. Або арешт і примусове прибирання", "може Україні варто вже не впускати сюди тих, хто не поважає саму українську землю?", " В Торонто після фестивалів те саме робиться, просто все це швидко прибирають. Питання до мерії міста Умань, чому така погана організація. Чому немає сміттєзбірників. Кожен рік приїздить багато туристів, потрібно вже готуватися", " Святість зашкалює, схоже їм подобається молиться серед сміття", - пишуть користувачі.


Дивіться: Хасиди в Умані. На святкування Рош-ха-Шана приїхали сотні паломників


Нагадаємо, у Кропивницькому хасиди напали на двох жінок, котрі прибирали сміття.
Як повідомляв Знай.ua, в ізраїльському аеропорту Бен-Гуріон буйна компанія хасидів влаштувала перестрілку з членами екіпажу літака авіакомпанії МАУ
Також Знай.ua писав, хасиди відзначили найбільше свято - Рош Гашана.