У четвер, 30 серпня, в ізраїльському аеропорту Бен-Гуріон буйна компанія хасидів вступила в перестрілку з членами екіпажу літака авіакомпанії МАУ. Рейс затримався на три години. Поліцейські зняли з літака вісім п'яних осіб, які летіли на паломництво в Умань. Про це повідомляє Іsraelinfo.

Наголошується, пасажири були п'яні до зльоту, коли вони піднялися на борт їм стало погано.

"Буйна компанія вступила в перепалку з членами екіпажу. Командиру корабля не залишалося нічого іншого, окрім як викликати поліцію", – йдеться у повідомленні.

Затримка рейсу пов'язана з вивантаженням валіз порушників порядку з багажного відділення літака.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

"За даними туристичних агентств Ізраїлю, в цьому році в Умань вилетить близько 30 тисяч браславських хасидів та інших релігійних євреїв. Найбільш "гарячі" дні очікуються в "Бен-Гуріон" 6 і 8 вересня", – пише видання.

В Умані Черкаської області вже почалася підготовка до забезпечення порядку під час щорічного паломництва хасидів на святкування Рош ха-Шана - Нового року за іудейським календарем.

Культові заходи з нагоди святкування Рош ха-Шана на могилі цадика Нахмана і в приміщенні синагоги в Умані відбудуться 9-11 вересня 2018 року.

За словами правоохоронців, вони врахують досвід минулих років. Про це повідомляє департамент комунікації МВС України.

"Велику увагу приділяємо місцям прибуття паломників, маршрутів пересування та місця проведення заходу", - розповів заступник голови Національної поліції, керівник патрульної поліції Олександр Фацевич на зустрічі з делегацією Ізраїлю.

Зазначимо, у 2017-му в Умань на святкування іудейського Нового року приїхали понад 30 тисяч паломників з 12 країн світу

Перший заступник голови Нацполиции, начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін зазначив, що поліція врахує досвід попередніх років.

Нагадаємо, минулому році в Умані не обійшлося без інцидентів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 2017 році в Умані хасиди влаштували поножовщину.

Також Знай.uа писав, в мережі показали, на що хасиди перетворили Умані під час паломництва в 2017 році.