Кориця – одна з найстаровинніших спецій, відомих людині. Вона згадується ще в рукописах 2800 р. до н.е. і в Старому Заповіті. Стародавні єгиптяни додавали корицю в суміш для бальзамування, оскільки вона володіє антибактеріальними властивостями.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНове відкриття учених виявило ще одну цілющу властивість цієї спеції. Виявляється, вона може покращувати здатність людини до навчання, пише портал "Новости Ю".
Такі висновки зробили співробітники Rush University Medical Center . Вони стверджують, що вживання кориці в їжу може стати найбільш ефективним і безпечним способом засвоєння та систематизації нової інформації.
Читайте також: "Лайки" в Instagram активізують мозок
За словами вчених, вживання кориці стимулює вироблення білка CREB, необхідного для нормального протікання процесів запам'ятовування та засвоєння нової інформації шляхом стимулювання пластичності нейронів гіпокампу. Коли пряність потрапляє до організму й засвоюється, посилюється вироблення бензоату натрію. Саме ця речовина відновлює мозкові клітини при пошкодженнях і збільшує вироблення CREB.
Крім цього, як запевняють дослідники, кориця є чудовим засобом профілактики хвороби Паркінсона, покращує здатність організму реагувати на інсулін і нормалізує рівень цукру в крові. Також вона сприяє хорошому кровообігу.