Спеціалісти в сфері харчування назвали десять продуктів, які знаходяться під загрозою зникнення через глобальне потепління на планеті.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це повідомляє Telegraph.
За словами екологів, люди власноруч можуть знищити багато популярних продуктів харчування.
1. Мідії: з роками вони можуть стати отруйними через високу температуру. Це спровокує розмноження патогенних бактерій.
Читайте також: Гурман зварив "райдужні" пельмені (відео)
2. Шоколад: за даними вчених, що кількість врожаю како-бобів зменшиться вдвічі до 2050 року, якщо середня температура повітря підніметься всього на 2,3 градуси.
3. Французьке вино: через високу температуру плантації Бордо стануть непридатними для вирощування винограду.
4.Макарони: пшениця – досить вибаглива культура. Тому врожай може суттєво скоротитися через спеку.
5. Лосось: це виключно холодолюбива риба, тому зміна кліматичних умов призведе до її вимирання.
6. Мед:при високих температурах з'являться паразити, які вбиватимуть бджіл.
7. Кава: глобальне потепління може зробити непридатними для вирощування кави близько 99,7 відсотків регіонів.
8. Арахіс: не виносить посухи, урожай може бути повністю знищено.
9. Фрукти і ягоди: необхідний холод, аби фруктові дерева могли розквітнути – через потепління це стане неможливим.
10 .Бекон: глобальне потепління негативно відбитися на рослинах, які вирощують для харчування свиней. Багато фермерів відмовляться розводити свиней, що призведе до зменшення кількості бекону.
Нагадаємо, раніше оригінальний рецепт найпростішої страви вигадав один з користувачів мережі. Він приготував різнокольорові пельмені у солодких напоях з барвниками .