Спеціалісти в сфері харчування назвали десять продуктів, які знаходяться під загрозою зникнення через глобальне потепління на планеті.

Про це повідомляє Telegraph.

За словами екологів, люди власноруч можуть знищити багато популярних продуктів харчування.

1. Мідії: з роками вони можуть стати отруйними через високу температуру. Це спровокує розмноження патогенних бактерій.

Читайте також: Гурман зварив "райдужні" пельмені (відео)

Популярні новини зараз
В Україні вводять колективну відповідальність: єдине житло відберуть через борги родичів Пенсіонерам удвічі підвищили вікову доплату: хто отримає більше грошей Кожен десятий робить це замість сексу: дослідники показали невтішну статистику Пенсіонерам виплатять майже на 4000: старенькі гарантовано отримають гроші
Показати ще

2. Шоколад: за даними вчених, що кількість врожаю како-бобів зменшиться вдвічі до 2050 року, якщо середня температура повітря підніметься всього на 2,3 градуси.

3. Французьке вино: через високу температуру плантації Бордо стануть непридатними для вирощування винограду.

4.Макарони: пшениця – досить вибаглива культура. Тому врожай може суттєво скоротитися через спеку.

5. Лосось: це виключно холодолюбива риба, тому зміна кліматичних умов призведе до її вимирання.

6. Мед:при високих температурах з'являться паразити, які вбиватимуть бджіл.

7. Кава: глобальне потепління може зробити непридатними для вирощування кави близько 99,7 відсотків регіонів.

8. Арахіс: не виносить посухи, урожай може бути повністю знищено.

9. Фрукти і ягоди: необхідний холод, аби фруктові дерева могли розквітнути – через потепління це стане неможливим.

10 .Бекон: глобальне потепління негативно відбитися на рослинах, які вирощують для харчування свиней. Багато фермерів відмовляться розводити свиней, що призведе до зменшення кількості бекону.

Нагадаємо, раніше оригінальний рецепт найпростішої страви вигадав один з користувачів мережі. Він приготував різнокольорові пельмені у солодких напоях з барвниками .