Рідкісна мутація відповідає за кулінарні уподобання людини і провокує її робити вибір на користь більш жирної і калорійної їжі.

Деякі люди не люблять солодке, зате просто обожнюють ситну і жирну їжу. Це обумовлено їх ДНК, в якому міститься мутація в гені MC4R. Він, в свою чергу, управляє харчовими уподобаннями, повідомляє Science Alert, передає НовоеВремя.

"Наша робота показує, що навіть якщо ви жорстко контролюєте зовнішній вигляд і смак їжі, наш мозок може виявити вміст в їжі поживних речовин, таких, як жири", - говорить провідний дослідник Садаф Фаруки з Кембріджського університету у Великобританії.

По всій видимості, ця мутація допомагала нашим предкам виживати в умовах нестачі їжі, штовхаючи їх на поїдання висококалорійної жирної їжі, а не солодких фруктів. А сьогодні це еволюційне пристосування, навпаки, шкодить здоров'ю людини.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про те, що вегетаріанство рятує від захворювання на рак.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам змінюють умови виплат: що треба знати Без світла сиділи, тепер без води: в Україні запроваджують погодинні графіки водопостачання Ухилянтів порадували нововведеннями: без візиту до ТЦК і суттєва знижка Українців накриють масштабні перевірки у липні: нові правила варто знати, аби не втратити виплати
Показати ще