Багато людей очищають більшість фруктів і овочів від шкірки, позбавляючи тим самим себе надзвичайно корисних і поживних речовин. Експерти зі здорового харчування назвали 5 продуктів, шкірку яких, на їхню думку, просто необхідно споживати.

Яблука.


Очищаючи яблука від шкірки, ви втрачаєте одне з головних харчових достоїнств цього фрукта - розчинне волокно пектин. Адже саме пектин допомагає нам знижувати рівень "поганого" холестерину і утримує в стабільному стані показники цукру в крові. Тому лікарі наполегливо радять їсти всі яблука зі шкіркою.

Виноград.


З цього фрукту також не слід знімати шкірку, адже в ній міститься ресвератрол - фітохімікат, який надзвичайно корисний для серця. Тому експерти зі здорового харчування радять купувати органічний виноград і їсти його зі шкіркою.

Картопля.


У шкірці картоплі міститься набагато більше заліза, волокон і фолатів, ніж в м'якоті. У реальності, в шкірці картоплі в 5-10 разів більше антиоксидантів, ніж в м'якоті цього овоча. Тому, запечена у фользі чи зварена "у мундирах" картопля набагато поживніша і корисніша.

Огірок

Популярні новини зараз
За кермо не всім тепер можна: які вікові обмеження запровадили для водіїв в Україні Пенсіонери можуть отримати тисячу гривень на ліки: кому та на яких умовах виплатять допомогу Українцям встановили обмеження: не вдасться перевезти через кордон Київ та інші міста будуть розбиті: волонтерка спрогнозувала невтішне майбутнє для українців
Показати ще


Вживаючи огірок зі шкіркою, ви зможете підвищити прийом кальцію, фосфору, магнію, калію, вітамінів А і К. Як і в багатьох інших фруктах і овочах, шкірка огірка містить значну кількість вкрай корисних для здоров'я волокон, які не тільки стимулюють травні процеси, але і забезпечують тривале відчуття ситості, оберігаючи від переїдання.

Баклажан


Шкірка баклажана містить сильний антиоксидант насунін, який вкрай важливий для підтримки здорової тканини мозку. Насунін є флавоноїдом, вживання якого в значній кількості не дає набирати зайву вагу.

Як повідомляв сайт Знай.ua, лікарі довели, що колір овочів і фруктів має свої особливі властивості, які по-різному діють на людський організм.