Багато людей очищають більшість фруктів і овочів від шкірки, позбавляючи тим самим себе надзвичайно корисних і поживних речовин. Експерти зі здорового харчування назвали 5 продуктів, шкірку яких, на їхню думку, просто необхідно споживати.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯблука.
Очищаючи яблука від шкірки, ви втрачаєте одне з головних харчових достоїнств цього фрукта - розчинне волокно пектин. Адже саме пектин допомагає нам знижувати рівень "поганого" холестерину і утримує в стабільному стані показники цукру в крові. Тому лікарі наполегливо радять їсти всі яблука зі шкіркою.
Виноград.
З цього фрукту також не слід знімати шкірку, адже в ній міститься ресвератрол - фітохімікат, який надзвичайно корисний для серця. Тому експерти зі здорового харчування радять купувати органічний виноград і їсти його зі шкіркою.
Картопля.
У шкірці картоплі міститься набагато більше заліза, волокон і фолатів, ніж в м'якоті. У реальності, в шкірці картоплі в 5-10 разів більше антиоксидантів, ніж в м'якоті цього овоча. Тому, запечена у фользі чи зварена "у мундирах" картопля набагато поживніша і корисніша.
Огірок
Вживаючи огірок зі шкіркою, ви зможете підвищити прийом кальцію, фосфору, магнію, калію, вітамінів А і К. Як і в багатьох інших фруктах і овочах, шкірка огірка містить значну кількість вкрай корисних для здоров'я волокон, які не тільки стимулюють травні процеси, але і забезпечують тривале відчуття ситості, оберігаючи від переїдання.
Баклажан
Шкірка баклажана містить сильний антиоксидант насунін, який вкрай важливий для підтримки здорової тканини мозку. Насунін є флавоноїдом, вживання якого в значній кількості не дає набирати зайву вагу.
Як повідомляв сайт Знай.ua, лікарі довели, що колір овочів і фруктів має свої особливі властивості, які по-різному діють на людський організм.