Виробники молочної продукції знижують якість товарів для їх здешевлення. Про це повідомляє "УНН".

Директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко вважає, що українці не можуть дозволити собі якісну продукцію.

"Причина появи фальсифікованої продукції на наших полицях у такій масовій кількості — наша бідність. Раніше це були поодинокі випадки. Згадаймо, як це було 5-6 років тому, тоді попитом користувалася продукція середнього сегмента або преміум-сегменту. Недорогої продукції було дуже мало, і нею практично ніхто не займався. І тоді сенсу підробляти, додавати пальмову олію в молоко практично не було. Зараз же, коли покупець обирає продукцію за єдиним критерієм — ціною, ми отримуємо тенденцію до збільшення кількості недобросовісних виробників", - вважає експерт.

"Тут є кілька проблем. Перша в самому покупці, коли людина вірить у те, що може купити за невеликі гроші хорошу та якісну продукцію. Насправді ж це міф. Ми ж знаємо, якщо щось коштує 1 грн, а нам пропонують за 30 коп, то вже повинна закрадатися думка, що щось тут не так, або що нас хочуть обдурити. Але часто ми самі хочемо бути обдуреними. Друга проблема — виробники, які, фактично, перейшли на форму виробництва з додаванням фальсифікату", — додав Дорошенко.

Ірина Кравченко, гендиректор ДП "Київоблстандартметрологія" заявила, що якість харчових продуктів зараз ніхто не контролює, за її словами, це також сприяє виробництву неякісних харчів.

Популярні новини зараз
ТЦК готує масові рейди на вулицях та блокпостах: на кого полюватимуть Пенсійний фонд виплачуватиме 2100 грн щомісяця: хто отримає допомогу ТЦК почали вилучати права на блокпостах: адвокат пояснила, що потрібно робити Замість броні – повістка: українців масово мобілізують під час оформлення – ТЦК вимагають утихомирити
Показати ще

Нагадаємо, що профспілки України вимагають гарантій виплати зарплат

Федерація профспілок України (ФПУ) підтримує створення Фонду гарантування виплати заборгованості із заробітної плати.