Для того. аби українська шоколадна продукція легше могла пробратися на європейські ринки, Мінагрополітики та продовольства випустила новий указ, що уніфікує стандарти шоколаду відповідно до законів, які діють в ЄС.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТепер для виробників шоколаду існує чіткий перелік показників щодо сировини. Окрім цього наказ міністерства розставляє чіткі рамки в назвах чорного, білого та молочного шоколаду.
"Наказ сприятиме розвитку кондитерського експорту на європейський ринок", - голова Укркондпрому Олександр Балдинюк.
Також документ висуває нові вимоги щодо маркування найголовніших властивостей шоколаду. Мова йде про точну класифікацію конкретного товару, в залежності від мінімальної кількості какао-продуктів та молокопродуктів в ньому. Саме це і визначатиме, який шоколад є чорним, білім і молочним.
"Безумовно, класифікація шоколаду міститься і в державному стандарті "Шоколад. Загальні технічні умови", але держстандарти є необов'язковими, на відміну від наказу Мінагрополітики, який має силу технічного регламенту (законодавчого акта). Тому важливо, щоб у наказі було закріплено мінімальні вимоги з якості: не менше 35% какао-продуктів у чорному шоколаді, 25% - у молочному і 20% - у білому", - пояснює голова Укркондпрому.