Українські підприємства у значній мірі скоротили виробництво солодких та кондитерських виробів. Цього року знизився попит на шоколадну та іншу солодку їжу, тож і фабрики не надто активно їх виготовляють.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗа даними Державної служби статистики, у лютому 2016 року кількість виготовлених шоколадних виробів впала на 7,2% в порівнянні з аналогічним показником 2015 року. За минулий місяць фабрики виготовили 12,3 тисяч тонн шоколадок та схожих продуктів.
Ще складніша ситуація з нешоколадними виробами. Їхня кількість впала на 14,8% за рік, а у лютому підприємства виробили 13,2 тисяч тонн. Однак у цьому році спостерігається динаміка росту, адже у січні цих виробів було менше на 2,9%.
За даними експертів, падіння вироблення солодощів можна пояснити загальним ростом цін. Вітчизняні фабрики вимушені підвищувати ціни на кондитерські вироби та цукерки, а споживач вже не здатен їх їсти у колишній кількості.
Читайте також: Україна експортувала рекордну кількість шоколаду
Нещодавно з'явилась інформація, що Україна експортувала рекордну кількість шоколаду у лютому. Дохід з вітчизняних солодощів за минулий місяць склав 9,3 млн доларів.