Українські підприємства у значній мірі скоротили виробництво солодких та кондитерських виробів. Цього року знизився попит на шоколадну та іншу солодку їжу, тож і фабрики не надто активно їх виготовляють.

За даними Державної служби статистики, у лютому 2016 року кількість виготовлених шоколадних виробів впала на 7,2% в порівнянні з аналогічним показником 2015 року. За минулий місяць фабрики виготовили 12,3 тисяч тонн шоколадок та схожих продуктів.

Ще складніша ситуація з нешоколадними виробами. Їхня кількість впала на 14,8% за рік, а у лютому підприємства виробили 13,2 тисяч тонн. Однак у цьому році спостерігається динаміка росту, адже у січні цих виробів було менше на 2,9%.

За даними експертів, падіння вироблення солодощів можна пояснити загальним ростом цін. Вітчизняні фабрики вимушені підвищувати ціни на кондитерські вироби та цукерки, а споживач вже не здатен їх їсти у колишній кількості.

Читайте також: Україна експортувала рекордну кількість шоколаду

Популярні новини зараз
ТЦК підуть з рейдами на ухилянтів: де шукутимуть порушників мобілізації Мінімальні пенсії з 1 липня: чи збільшать виплати пенсіонерам Відстежує геолокації та збирає дані: у мережі розкрили нюанси програми "Резерв+" Зробили ремонт у квартирі - очікуй штраф чи повістку до суду: про що мають знати українці
Показати ще

Нещодавно з'явилась інформація, що Україна експортувала рекордну кількість шоколаду у лютому. Дохід з вітчизняних солодощів за минулий місяць склав 9,3 млн доларів.