Якщо людина любить свою справу і віддає їй усю душу, слава і нагорода її обов'язково знайдуть. Принаймні так трапилося з шеф-кухарем звичайної вуличної закусочної в Сінгапурі Чан Хон Меном.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЙого дітище Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle став першим в світі закладом з вуличною їжею, нагородженим зіркою Мішлен – "оскаром" у сфері ресторанної справи, пише ADME.ru.
Намет Чан Хон Мена завоював у мегаполісі славу як місце, де дуже смачно і дуже дешево годують. Люди готові стояти по три години в черзі, аби спробувати локшину і рис з куркою від цього чоловіка.
За словами Чана, який у 16 років покинув школу, аби стати кухарем, у день його заклад продає близько півтори сотні курей і працює до останнього клієнта. Ціни тут дуже доступні, тож відвідувачів у Мена ніколи не бракує.
Читайте також: 6 найкращих ресторанів світу
Коли він отримав запрошення на церемонію нагородження, то спочатку подумав, що це якийсь жарт. І тільки тримаючи в руках престижну відзнаку, Чан Хон зрозумів, що його 35-річну працю оцінили на такому високому рівні.
Користувачі соціальних мереж пишуть, що Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle – це "найдешевший та найсмачніший мішленівський ресторан у світі", та викладають фото страв звідти.
Про критерії присудження мішленівських зірок відомо небагато, бо це є комерційною таємницею. Коли у 2003 році вийшла книга інспектора Мішлена Ремі Паскаля, який привідкрив завісу процесу, його одразу звільнили. Зате світ дізнався, що головною у оцінці все ж вважається кухня, тоді як атмосфера, інтер'єр, сервіс та цінова політика — другорядні.