Фахівці Університету Арканзаса вважають, що холодні напої можуть посприяти розвитку ожиріння і діабету. Виявляється, холод притупляє відчуття солодкості.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це повідомив портал "Новости Ю".
Добровольцям, які взяли участь в експерименті, давали воду різної температури. Нею випробувані повинні були прополоскати рот. Після цього вони з'їдали шоколад або сир.
Людям здавалося, що смак шоколаду не такий насичений. Але це працювало тільки в тому випадку, якщо вода була майже крижаною. Смак сиру в незалежності від температури напою розпізнавався однаково.
Дослідження показало, що холод знижує чутливість смакових рецепторів, які розташовуються на язиці. Саме тому холодні солодкі напої провокують надмірне споживання цукру. Це загрожує ожирінням і рядом інших захворювань.
Читайте також: Вчені знайшли невідому фіолетову кулю на дні океану (ВИДЕО)
Як повідомляв портал "Знай.UA", раніше китайські вчені довели, що вживання молочних продуктів знижується ризик виникнення ожиріння.