Тепла і навіть спекотна квітнева погода наштовхнула багатьох на думку сходити на пікнік. А який же пікнік без шашликів? Ось головні поради про те, як правильно готувати шашлик.

1. Маринад

Правильний шашлик - це коли у нього смак просто смаженого м'яса. Можна ще трохи солі і меленого перцю. Якщо вже так необхідно цей смак "поліпшити" - робіть це максимально делікатно.

Взагалі, самий акуратний спосіб підготувати м'ясо до приготування на багатті - це замочувати в маринаді з нарізаними кільцями цибулі, змішаними з приправами. Можна ще додати жменю пом'ятих ягід ожини, лимонного соку, але зовсім небагато. А ось оцет ні в якому разі не додавайте в маринад, пише mport.ua.

2. Дрова

Популярні новини зараз
Вічність ухилянтів шукати не будуть: які встановлені обмеження розшуку від ТЦК Гороскоп на сьогодні, 4 травня: неділя, коли інтуїція може врятувати, а імпульсивність зіпсує все До 3000 гривень на картку ПриватБанку: хто з українців отримає виплату Посилення мобілізації: в ТЦК з'являться нові підрозділи для пошуку ухилянтів
Показати ще

Кращі дрова для мангалу - виноградна лоза. Вона горить швидко, даючи сильний хороший жар. Але це, ідеальний варіант. А так як ідеального в цьому житті нічого не буває, можна обходитися міцними листяними полінами - дубовими і березовими. Хвойні і смолисті листяні (на кшталт осикових) дрова не годяться - через них м'ясо буде гірчити.

3. Риба, курка, і м'ясо

Швидше за все - і на самому слабкому жару - готується риба. Трохи більше часу потрібно курці. Ще більше - решті м'яса. І якщо інше м'ясо можна подавати не до кінця прожареним, з кров'ю, то риба і курку потрібно подавати повністю приготовленими.

4. Відстань

Відстань від вугілля до м'яса в мангалі має бути - приблизно 4 пальця. Не заповнюйте вугіллям всю ємність мангала - залиште один край вільним. Туди будете відставляти шампури з майже готовим м'ясом - щоб воно "дійшло" при більш низькій температурі.

5. Цибуля на шампурі

Цибуля майже завжди підгорає раніше, ніж прожарюється м'ясо, і передає останньому свій горілий аромат. Цибулю готуйте окремо.

6. Сало

А ось шматочки сала встромляти між шматками м'яса навіть дуже правильно - для більшої соковитості.

7. Палаюче вугілля

Якщо вугілля починають горіти - не поливайте їх водою, а посипайте сіллю - вона не тільки погасив вогонь, але і не дасть перегоріти жиру, який витік з м'яса. Перегорілий жир надаватиме м'ясу гіркуватий присмак.

Читайте також: Маївка обійдеться вдвічі дорожче, ніж торік

8. Ні кетчупам-майонезу

Будь ласка, ніяких хімічних кетчупів, і вже тим більше майонезів. Треба насолоджуватися смаком м'яса як такого, не треба його ні чим заглушати. Овочі, свіжий хліб, сіль, перець - цього в якості акомпанементу цілком достатньо.