М'ясо псується дуже швидко, тому його найважче в спеку зберегти від псування. Через це саме м'ясні продукти, завдяки інтенсивному розмноженні бактерій, найчастіше стають причиною отруєння.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЛікар-гастроентеролог Мирослава Опришко розповіла, як в спекотний період потрібно зберігати м'ясні продукти.
Головним рознощиком бактерій в м'ясних продуктах є кістка, тому її потрібно видаляти якнайшвидше. В ідеалі, слід відразу ж після покупки відокремлювати м'ясо від кістки. А для того, щоб довше зберігати свіжість м'яса, гастроентеролог радить обробити його соляним розчином.
Найголовніше - м'ясо завжди має зберігатися в холодному місці, загорнутому в харчовий пергамент, який, на відміну від емальованого чи скляного посуду, збереже свіжість м'ясних продуктів і ковбас, поглинаючи надмірну вологу і жир.
Читайте також: 7 продуктів, які не можна вживати разом з алкоголем
Також важливо пам'ятати, що сире м'ясо і м'ясо, яке вже піддалося обробці, потрібно зберігати окремо, щоб бактерії не "перекидалися" один на одного.
А якщо ж ви хочете заздалегідь зробити заготовки перед пікніком або приходом гостей, краще спочатку не нарізати м'ясо занадто дрібно. Нарізати м'ясо краще безпосередньо перед приготуванням, адже великі шматки набагато довше зберігають свіжість і текстуру.
Якщо ви опинились в таких умовах що вам потрібно зберегти м'ясо без холодильника, в першу чергу просушіть його паперовим рушником. Після цього змастіть м'ясо з усіх боків яловичим або баранячим жиром, оберніть пергаментним папером і покладіть в найбільш прохолодне місце.
Гастроентеролог застерігає тих, хто везе влітку м'ясо з села, яке справді є більш корисним і поживним, ніж магазинне. Однак, тут потрібно пам'ятати, що і ризиків воно несе більше. Тому лікар радить перед тим, як спакувати таку тушку в дорогу, гарненько її вичистити, промити і щільно обернути ганчіркою, просоченою оцтом.