Вчені стверджують, що до складу кавунів і динь входить велика кількість ферментів супероксиддисмутази, які здатні нейтралізувати наслідки впливу на організм стресу хронічної форми і є сильними антиоксидантами.

Про це написав портал "Новини Ю".

Фахівці провели експеримент, який показав, що психологічний і оксидативний стрес мають зв'язок. Другий розвивається під впливом активних радикалів, які впливають на біологічні процеси, що відбуваються на клітинному рівні.

Нейтралізація вільних радикалів призводить до ослаблення дії стресу на організм. Деактивувати їх можна за допомогою антиоксидантів, які містяться в кавунах і динях.

Читайте також: 6 найбожевільніших сортів пива

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив про нові тарифи з 1 січня: за що доведеться платити ПФУ ходитиме з перевірками по домівках: за що можуть скасувати субсидію ПриватБанк змінив ліміти на видачу готівки: яку суму можна зняти Скасування табелів у школах: як тепер оцінюють знання школярів
Показати ще

Як раніше повідомляв портал "Знай.UA", вчені попередили, що зоною підвищеної небезпеки є холодильники.