Вчені стверджують, що до складу кавунів і динь входить велика кількість ферментів супероксиддисмутази, які здатні нейтралізувати наслідки впливу на організм стресу хронічної форми і є сильними антиоксидантами.

Про це написав портал "Новини Ю".

Фахівці провели експеримент, який показав, що психологічний і оксидативний стрес мають зв'язок. Другий розвивається під впливом активних радикалів, які впливають на біологічні процеси, що відбуваються на клітинному рівні.

Нейтралізація вільних радикалів призводить до ослаблення дії стресу на організм. Деактивувати їх можна за допомогою антиоксидантів, які містяться в кавунах і динях.

Читайте також: 6 найбожевільніших сортів пива

Популярні новини зараз
ТЦК не матиме претензій: кому з українців дозволять оформити відстрочку з-за кордону Після війни на вагу золота: які професії зроблять вас багатими в Україні через 3–5 років Енергетики розповіли, чи вводитимуть аварійні відключення світла під час холодів Відключення триватимуть до весни: де буде найгірша ситуація зі світлом
Показати ще

Як раніше повідомляв портал "Знай.UA", вчені попередили, що зоною підвищеної небезпеки є холодильники.