Вчені стверджують, що до складу кавунів і динь входить велика кількість ферментів супероксиддисмутази, які здатні нейтралізувати наслідки впливу на організм стресу хронічної форми і є сильними антиоксидантами.

Про це написав портал "Новини Ю".

Фахівці провели експеримент, який показав, що психологічний і оксидативний стрес мають зв'язок. Другий розвивається під впливом активних радикалів, які впливають на біологічні процеси, що відбуваються на клітинному рівні.

Нейтралізація вільних радикалів призводить до ослаблення дії стресу на організм. Деактивувати їх можна за допомогою антиоксидантів, які містяться в кавунах і динях.

Читайте також: 6 найбожевільніших сортів пива

Популярні новини зараз
Верховна Рада пропонує звільнити українців від оплати комунальних та житлових послуг ТЦК більше не триматимуть "у заручниках": українцям спростили важливу процедуру ТЦК забудуть про порушників: через який час викреслять з бази і припинять переслідувати ухилянтів Тиха отрута в склянці води: Дмитро Заруба з Держекоінспекції пояснив, чому колодязна вода може бути смертельно небезпечною
Показати ще

Як раніше повідомляв портал "Знай.UA", вчені попередили, що зоною підвищеної небезпеки є холодильники.