Торгові місця на Калинівському ринку планують здавати в оренду через аукціон, влаштований на електронному майданчику ProZorro.Продажі.

Про це йдеться в проєкті рішення Чернівецької міської ради.

Так, на ринку виокремлюватимуть місця, які здаватимуть в оренду через акціон. В цей перелік не входитимуть прилавки загального користування у продуктових павільйонах. Стартова ціна лоту - разовий внесок за користування місцем. 20% від цієї суми буде йти на рахунок ринку, всі інші кошти - до бюджету Чернівців.

За це рішення на сесії мають проголосувати депутати міськради.

Нагадаємо, раніше мер Чернівців Роман Клічук заявив, що тротуарних "окупантів" необхідно перевести на ринки. "Вулична торгівля турбує наше місто не один рік. І мене це завжди дуже обурювало. Останній тиждень я проводив зустрічі і з патрульною поліцією, і з працівниками нацполіції, і з інспекцією з благоустрою".

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Раніше Роман Клічук заявляв, що планує відмовитися від зарплатні. Окрім посади мера, Клічук володіє мережею магазинів та кількома ресторанами у Чернівцях. Він зазначив, що вважає за потрібне відмовитися від мерської зарплатні, яку йому нараховує держава, та переправляти кошти на благодійність.