Під Дніпром в місті Вільногірськ помітили унікальне явище – потрійну веселку. Неймовірними знімками поділився місцевий житель Валерій Сиротюк для Facebook-спільноти "Подслушано в Вільногірську".

Валерію Сиротюку вдалося зловити на камеру унікальне явище, яке з'явилося над Вільногірському після дощу – потрійну веселку.

"Подвійна…І навіть потрійна веселка над Вільногірському!" - пише Валерій.

Під Дніпром помітили потрійну веселку / фото: Валерій Сиротюк у Facebook

Місцеві жителі були вражені такими кадрами, оскільки в реальності подібне помітити вкрай складно. Деякі користувачі відзначили, що бачили над містом не тільки потрійну, але і навіть четверну веселку, прикріпивши відповідні фото в коментарях. Багато зраділи цьому факту, оскільки вважається, що поява подвійної веселки є "посмішкою Бога".

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів
Показати ще

Під Дніпром помітили потрійну веселку / фото: Яніна Журавльова Слышкина в Facebook

Під Дніпром помітили потрійну веселку / фото: Наталя Наталя в Facebook

Під Дніпром помітили потрійну веселку / фото: Євген Зубченко в Facebook

Справа в тому, що сонячне світло має надходити до краплях води в повітрі під певним кутом. При певному збігу обставин, одночасно утворюються 2 веселки, одна з яких – первинна, яскравіше іншого.

Більш того, якщо веселка утворюється над великим водоймищем, то первинна або вторинна дуги можуть відбитися від його гладі, і тоді на небі з'явиться потрійна веселка.

Під Дніпром помітили потрійну веселку / фото: Сергій Сем у Facebook

Нагадаємо, що у Дніпрі біля цирку невідомі зрубали блакитні ялини, які внесені в Червону книгу України.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Кривому Розі відкрили безкоштовні уроки танців для пенсіонерів.

Також Знай.иа писав, що в одному з дитячих садочків Дніпра незабаром з'явиться казковий будиночок – хатинка на курячих ніжках.