Дайвери з Дніпра створили справжній підводний музей, одним з експонатів якого став Ленін, який розташувався на дні мальовничого Новомиколаївського кар'єра.

Про це пише Дніпровська Панорама.

Новомиколаївський кар'єр приваблює не тільки відпочиваючих, але і професійних дайверів. Новомиколаївський кар'єр - справжня дайверская тренувальна база. Серед підводного сміття початківці і професійні дайвери можуть розглянути підводні шедеври.

Максимальна глибина кар'єра — 47 метрів. Температура там будь-який час року однакова — всього 4 градуси тепла. Для занурень в таких умовах необхідно спеціальне спорядження. Такі костюми дайвери називають сухими, тому що вони щільно прилягають до тіла і не пропускають воду. А повітряна подушка ізолює тіло від холоду.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Кілька років тому дайвери почали створення підводного музею. Засновник музею Андрій каже, що ідея прийшла зовсім випадково.

Експонати у підводному парку вражають своєю незвичайністю. Під водою можна знайти все що завгодно. На дні знаходяться затоплені мотоцикли, автомобілі і навіть мікроавтобус. Деякі речі під водою виглядають зовсім інакше. Торгова палатка нагадує НЛО або затонулий корабель.

Почесне місце на дні зайняв Володимир Ілліч Ленін, його бюст перетворений у головного героя трилера «V - значить Vendetta». І серед усіх фотографій, зроблених дайверами викликає найбільший інтерес.

Є тут і персонажі кіно. Це - Валькірія, дівчина-манекен у шоломі вікінгів.

Експонати розташовані на різній глибині, тому місце чудово підходить для тренувань. Поки дайвери десь на глибині, на бульбашки, що виходять на поверхню, з цікавістю спостерігають відпочиваючі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Ольга Сумська відвідала в Яремче унікальний музей сакрального мистецтва: "Роксолана прийшла до мене..."

Як повідомляє портал «Знай.ua» Привіт з совка: у Львові раптово "воскрес" Ленін, кадри скандалу

Також «Знай.ua» писав, що Історія з Куїнджі навчила: у Москві вигадали, як захищати музейні експонати