Під Дніпром невідомий бізнесмен скинув в грунт тонні небезпечних хімічних відходів, які несуть шкоду навколишньому середовищу і жителям міста. Детальніше про це розповідає ТСН у своєму сюжеті.

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що інцидент стався в місті Підгороднє, що під Дніпром. Невідомий підприємець купив там земельну ділянку, заявивши, що будуватиме там будинок. Однак, з часом глибина котлованів на території досягла 6 метрів і кілька вантажних машин почали скидати туди невідомі відходи.

Після скидання відходів, підприємець кудись зник. Мешканці Підгороднього підняли паніку, адже такі дії призвели до забруднення ґрунту та отруєння довкілля. А оскільки в місті немає централізованого водопостачання, людям доводиться пити воду з колодязів. З урахуванням скидання такої кількості хімікатів, навіть вода зі свердловини може виявитися отрутою.

"Це — місцевий Чорнобиль", - каже місцевий житель Василь Пімахов.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Жителі Підгороднього негайно звернулися до місцевої влади, проте ті лише відмахуються, перенаправляючи городян від однієї інстанції до іншої, оскільки зайняті виборами. Рятувальники і поліція також відмовчуються-одні заявляють, що у них немає ліцензії на вивезення та утилізацію токсичних відходів, а інші не можуть встановити особу правопорушника.

Під час розглядів городяни самостійно взяли проби грунту на ділянці і провели експертизу.

"Більше одиниці бути не повинно. А ми маємо тисячі і десятки гранично допустимих концентрацій", - сказав екологічний аудитор Григорій Шматков.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що центр Дніпра" облисіє " - Попрощайтеся з улюбленими акаціями.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Дніпрі в черговий раз після дощу затопило вулицю Мандриківську.

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі на ж/м Калинівський зграя бродячих собак напала на перехресті автомобіль.