29 жовтня на Дніпропетровщині у Новомосковському районі у свиней з приватного домогосподарства виявили африканську чуму.

Про це повідомила прес-служба ГУ Держпродспоживслужби України в Дніпропетровській області.

Спалах чуми був виявлений в селі Орлівщина. Навколо домогосподарства була організована трикілометрова зона захисту. В межах 1 км від зони захисту була організована зона спостереження.

"На зазначених територіях рух поголів'я свиней заборонено до виконання Плану заходів щодо недопущення поширення та ліквідації захворювання",- повідомили у відомстві.

Свині, фото freepik
Свині, фото freepik

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Найбільше постраждав фермер Микола. Після підтвердженого випадку смерті однієї зі свиней саме від африканської чуми його змусили знищити все поголів'я тварин. Хоча,сам фермер впевнений, в тому, що у свиней була інша хвороба.

Крім цього, у інших фермерів забрали на забій ще 14 свиней з підозрою на чуму.

Орлівщина потрапила під жорсткий карантин. У найближчі 7 місяців фермерам в районі заборонили заводити нових свиней. Якщо ті порушать заборону - їм загрожує штраф у 170 тисяч гривень.

Африканська чума свиней (АЧС) - вірусна хвороба свиней, для якої характерні лихоманка, ураження кровоносних судин і кровотворних органів, запаленням слизової оболонки кишок. Чума свиней для людини небезпеки не представляє, проте завдає істотної шкоди сільському господарству.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Залишили всього кілька кісток: голодні свині "розпатрали" власного господаря

Як повідомляє портал «Знай.иа» Тисячі вбитих свиней і річка крові: моторошні наслідки боротьби з чумою в Південній Кореї

Також «Знай.иа " писав, що На Франківщину прийшла чума